De kamervraag
Image default
Internet

22 weken zwanger informatie en tips

Week 22 van de zwangerschap

In deze periode beginnen de oren hun uiterlijke vorm aan te nemen. Het gehoor van het ongeboren kindje is al goed ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. De baby zal een liedje die hij of zij regelmatig hoort herkennen als hij of zij geboren is. De baby zal ontspannen bij het horen van deze voor hem of haar bekende melodie. De vetlaag van de baby wordt ook steeds dikker. Het ongeboren kindje gaat steeds meer lijken op een pasgeborene. De huid is nog wat rimpelig, maar deze rimpels worden elke week minder.

Het vruchtwater wordt meer, er kan aan het eind van uw zwangerschap wel een liter vruchtwater in de baarmoeder aanwezig zijn.

De baby knijpt regelmatig in de navelstreng, dit kan echter geen kwaad. De 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Het kost dan ook aardig wat kracht om de navelstreng na de geboorte door te knippen.

Volg geen dieet tijdens de zwangerschap, dit kan gevaarlijk zijn voor het ongeboren kindje.

Ik ben per ongeluk zwanger geraakt en omdat ik het kind wilde houden en hij niet was mijn zwangerschap meteen het einde van mijn relatie. erg heftig dat ik alles zelf moet doen en ik weet niet of ik dat wel kan. Ik zit nu in mijn dertigste week en heb een leuke man ontmoet die er mij vaak steunt er er voor mij en mijn kind wil zijn. Ik voel absoluut wat voor hem, maar ik weet ook dat ik nog steeds zit met de pijn van mijn vorige relatie, en de angst van het alleen-ouderschap. En mijn hormonen zijn af en toe enorm van de rel. Dus hoe weet ik dat wat ik voor Erik voel echt is, en niet dat ik mij niet aan de eerste de beste man vastklamp omdat ik het allemaal niet alleen wil doen? Ik wil niet de verkeerde beslissing maken en zo weer een pijnlijke relatie breuk moten doorstaan.

http://www.wekenzwangertips.nl