Het laatste dat u wilt is dat er een brand uitbreekt in uw bedrijfspand toch? Fout! Het laatste dat u wilt is dat er een brand uitbreekt in uw bedrijfspand die zich zo snel verspreid dat medewerkers geen tijd hebben om weg te komen. Eén van de manieren om dit te voorkomen is gebruik maken van het juiste brandwerend plaatmateriaal. Dit is een passieve vorm van brandpreventie die doorgaans wordt gebruikt in grotere panden zoals fabrieken, scholen, ziekenhuizen en kantoorpanden. Brandwerend plaatmateriaal kan worden gebruikt om bijvoorbeeld plafonds en wanden brandveiliger te maken, zodat een mogelijke brand zich niet snel verder zal verspreiden in het pand. Een leverancier van kwalitatief brandwerend plaatmateriaal is Preficon. Zij bieden diverse soorten plaatmateriaal. Hierdoor vindt u in hun aanbod gegarandeerd het plaatmateriaal dat u nodig heeft.

Zo schat u de kwaliteit van brandwerend plaatmateriaal in

U wilt uw pand brandveiliger maken, hoe gaat u dat aanpakken? Er is immers zoveel op de markt dat het lastig is om een keuze te maken. Wanneer u het aanbod van een bouwmarkt bekijkt ziet u echter dat er brandwerend plaatmateriaal in verschillende kwaliteiten wordt aangeboden. Om de keuze voor u wat gemakkelijker te maken zijn er een aantal keurmerken het leven in geroepen. Het brandwerend plaatmateriaal moet immers zorgvuldig getest zijn. Wanneer het plaatmateriaal beschikt over Veritas-certificaten, Efectis en Peutz-rapporten, weet u zeker dat het goed zit met de brandwerende prestaties van de materialen. Een leverancier van brandwerend plaatmateriaal, Preficon genaamd, beschikt over al deze certificaten. Bij producten van dit merk weet u dus zeker dat het goed zit met brandveiligheid van de materialen.

Uw bouwproject veiliger maken met brandwerend plaatmateriaal? Laat u adviseren!

Als u niet helemaal zeker bent van de beste manier waarop u uw pand kunt beveiligen tegen brand, kunt u hiervoor het beste even met de fabrikant contact opnemen voor advies. Bij de bouw zijn er diverse maatregelen die u kunt nemen om het gebouw brandveiliger te maken. Zo kunt u gebruikmaken van brandwerend plaatmateriaal. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld wanden en plafonds brandveiliger te maken. Wilt u graag weten hoe u er precies voor kunt zorgen dat uw bouwproject brandveiliger wordt? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist zoals Preficon. Zij leveren brandwerend plaatmateriaal en kunnen u adviseren over het meest geschikte materiaal voor uw toepassing.