De kamervraag
Image default
Huishoudelijk

Waterontharder

Waterontharder

Een van de grootste bedreigingen voor uw huishoudelijke apparaten is water. Mensen staan er vaak niet bij stil, maar het kalk dat in ons drinkwater zit vormt grote problemen voor veel apparatuur. Met een waterontharder kunt u dit probleem oplossen en ervoor zorgen dat uw apparaten langer mee gaan. Het is namelijk als volgt. De grote hoeveelheden kalk die in het water zitten, blijven achter in alle apparatuur waar water in gebruikt wordt. U kunt dan denken aan uw wasmachine, maar ook uw waterkoker, kranen, koffiezetapparaat, boiler, vaatwasser en douche ondervinden hinder hiervan. Als u geen waterontharder geïnstalleerd hebt, dan zal het kalk in deze apparaten blijven terecht komen en hier schade aan aanbrengen. Het stapelt zich namelijk op en hecht zich aan het metaal, vooral het metaal van verwarmingselementen. Dit zorgt ervoor dat verwarming slechter gebeurt en meer energie kost, maar het zorgt er ook voor dat het betreffende apparaat sneller stuk gaat. Door een waterontharder te installeren kunt u dit allemaal voorkomen. Het leidingwater wordt dan namelijk gefilterd voordat het gebruikt wordt door bijvoorbeeld uw koffiezetter en dat heeft als voordeel dat er geen kalkaanslag binnen de apparatuur ontstaat. Op die manier gaan uw apparaten een stuk langer mee. We kunnen dus rustig stellen dat een waterontharder zichzelf terug verdient doordat u andere huishoudelijke artikelen langer kunt blijven gebruiken. Vooral het langer mee gaan van een wasmachine en vaatwasser scheelt natuurlijk enorm in de kosten. Ieder huishouden zou daarom ook eigenlijk een waterontharder moeten installeren en zo de levensduur van al het huishoudelijke apparatuur dat water gebruikt verlengen. Dit is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Er hoeven dan immers minder producten gemaakt te worden en er ontstaat minder afval.

Wat doet een waterontharder

Zoals gezegd zorgt een waterontharder ervoor dat kalk niet langer uit de leidingen komt. Veel mensen denken dat het ook andere stoffen uit het leidingwater haalt, maar dat is niet het geval. Alle gezonde mineralen die in het leidingwater te vinden zijn, blijven er gewoon inzitten. Het is dus echt een complete verbetering. Niet alleen zorgt een waterontharder ervoor dat uw apparatuur langer meegaat doordat u niet langer last hebt van kalkaanslag, het zorgt er ook voor dat u niet langer agressieve schoonmaakmiddelen nodig hebt om de kalkaanslag te verwijderen van uw sanitair en uit uw apparaten. U bespaart dus niet alleen omdat u de levensduur van deze producten verlengd, u bespaart ook een flinke klap op schoonmaakmiddelen. Een ander groot pluspunt is dat het zachte water ook veel beter is voor uw huid en haar. Als u een waterontharder laat installeren, zult u al snel merken dat uw huid zacht en ontspannen wordt, dat u minder last hebt van een geïrriteerde huid door het scheren en dat uw haar meer glans krijgt en dat het gemakkelijker te kammen is. Nu denkt u waarschijnlijk dat de waterontharder dan wel heel veel zal kosten in gebruik en onderhoud, maar ook dat is niet het geval. Ze zijn zeer onderhoudsarm en leiden niet tot hoge stroomkosten. Om alle voordelen van een waterontharder nog eens op een rijtje te zetten:

  • sanitair en huishoudelijke apparatuur gaan langer mee doordat er geen kalkaanslag in ontstaat
  • u kunt flink besparen op agressieve schoonmaakmiddelen
  • uw huid en haar knappen er van op, dus ook op producten voor persoonlijke verzorging zult u kunnen besparen
  • de ontharder is onderhoudsarm en het gebruik ervan kost weinig

Aqua Comfort

Als u een waterontharder aan wilt schaffen, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat u de beste kwaliteit tegen de meest gunstige prijs krijgt. Wilt u hier zeker van zijn, ga dan naar Aqua Comfort. U kunt hier terecht voor ontharders van de merken Ecowater en AmySoft. Beiden leveren kwalitatief zeer hoogwaardige ontharders, AmySoft heeft daarbij als extra dat niet alleen kalk uit het leidingwater gefilterd wordt, maar dat het ook een actief koolfilter heeft. U bent bij Aqua Comfort bovendien niet alleen aan het juiste adres voor de aanschaf van een waterontharder, ook voor de installatie ervan zit u bij hen goed. Zij hebben zeer ervaren monteurs in dienst die echt maatwerk kunnen leveren en uw waterontharder zo voor u aan kunnen leggen. Naast ontharders kunt u bij dit bedrijf ook terecht voor waterfilters. Een waterfilter kan voor een waterontharder aangelegd worden en zorgt ervoor dat het leidingwater gezuiverd wordt van onder andere ozon, hormonen en medicijnresten. Daarnaast zorgt het voor een betere smaak, voor verwijdering van geur en vermindering van chloor. Al deze dingen wilt u natuurlijk liever niet binnen krijgen, vooral de hormonen en medicijnresten kunnen op termijn effecten hebben waar we nu nog geen idee van hebben. Daarom is het ook zeker aan te raden om ook een waterfilter aan te laten leggen. Natuurlijk levert Aqua Comfort ook het regeneratiezout dat u nodig hebt voor uw ontharder. Vindt u het zelf lastig om een keuze te maken, hebt u niet echt een goed beeld van welk product voor u de beste keuze is, neem dan contact met een van hun medewerkers op voor een eerlijk en professioneel advies. Wilt u eerst meer weten over de producten, neem dan eens een kijkje op hun overzichtelijke website voor meer informatie. Denkt u dat een waterontharder ook voor uw huis van toegevoegde waarde zou kunnen zijn? Ga dan naar www.AquaComfort.nl. Velen gingen u al voor en zij zijn zeer te spreken over de ervaringen met dit bedrijf!

http://www.aquacomfort.nl/blog/waterontharder/waterontharder/