De kamervraag
Image default
Gezondheid

Wil je meer weten over de moerbeien?

Wil je meer weten over de moerbeien?

De moerbeien lijken eigenlijk sprekend om de braam. Echter is het een vrucht die heel veelzijdig kan worden gebruikt en een bom is vol vitaminen. Lees onderstaand wat de moerbei tot een pareltje maakt binnen de categorie superfoods.

De moerbessen ook wel de moerbeien genaamd zijn een superfood die de dag van vandaag nog onderschat wordt in Nederland. Deze lekkere vrucht komt zoel uit Noord-Afrika, Azie als uit Amerika. De moerbei wordt vaak in thee, taarten en jam gebruikt echter kan je hem ook gedroogt eten.

Hoe smaakt de vrucht?
De smaak is verschillend omdat je drie kleuren moerbeien hebt namelijk de rode, witten en zwarte. De rode en de zwarte variant hebben een soortgelijke smaak namelijk iets in de richting van honing. De witte variant smaakt vanille-achtig. Ook worden o.a. De bladeren van deze plant verkocht in voedingswaren.

Wat is de voedingswaarde?
De Bes bevat allerlei stoffen zoals veel vezels, calcium, ijzer en vitamine c. Hiernaast bevat het ook zeer veel eiwitten en anti-oxidanten die natuurlijk goed zijn voor je gezondheid. Voor sporters is de vrucht ook ideaal omdat het geen vet bevat. Uit onderzoek is gebleken dat ze helpen tegen kanker, hartaandoeningen en je bloedvatenstelsel gezond houden. Door deze rijke aanwezigheid aan gezonde stoffen stilt het ook de honger en werkt het eventuele darm verstoppingen zoals constipatie tegen.

 

Hoe kan ik moerbeien eten?
Je kunt deze vrucht op diverse manieren eten, denk aan. Gedroogd, of als tussendoortje. Natuurlijk zijn ze ook heerlijk om vers door een salade, ontbijt, smoothie of iets hartigs heen te mixen.

 

Waar kan ik deze vruchten kopen?
Je kunt je eenvoudig online bestellen via De Moerbeien website. Hier vind u tevens ook nog een hele hoop informatie over deze superfood.

Bestel Moerboeien.

 

http://www.moerbeien.com/