De kamervraag
Image default
Gezondheid

Nieuw programma

Nadat het programma ‘Levenslang met Dwang’ al erg goed scoorde op de zender RTL 5 komt de RTL groep nu met een nieuw programma voor de familiezender RTL 4. Irene Moors gaat namelijk het programma Geef mij nu je Angst presenteren. In tegenstelling tot Levenslang met Dwang staat niet alleen de persoon centraal die ook daadwerkelijk aan de stoornis lijdt maar ook zijn of haar omgeving. Het aspect van de omgeving zorgt er ook voor dat dit programma beter past op de familiezender RTL 4.

Irene Moors gaat in dit programma veel optrekken met de familie en vrienden van de mensen die daadwerkelijk aan de stoornis lijden. Voor familie en vrienden is het leven met zo’n persoon namelijk ook erg zwaar en daardoor heeft dit ook erg grote invloed op hun persoonlijke leven. Bij dwangstoornissen zelf moet je denken aan mensen die uren per dag handen wassen, alles vijfmaal checken en dergelijke. In het programma gaat Irene echter ook mensen begeleiden die lijden aan een dwangstoornis. Nu doet zij dit natuurlijk niet helemaal zelf want Irene wordt geholpen door een team van zeer ervaren professionals die de personen gaat helpen om weer grip op hun leven te krijgen. Er wordt vaak onderschat hoeveel mensen in hun leven te maken krijgen met dit soort problemen. Vaak begint het allemaal erg onschuldig en langzaam aan sluipt de stoornis er zeg maar in. Het is daarom van belang dat mensen op tijd hulp zoeken.

Je kunt beter op tijd een behandeling psycholoog Leidscheveen ondergaan dan achteraf concluderen dat je te laat hebt ingegrepen. De  psychologiepraktijk Leidscheveen kan mensen echt helpen om vrij te komen van hun dwangmatige handelingen. Het is ook belangrijk dat de omgeving van de persoon goed betrokken wordt in het gehele proces. Zonder de hulp van de directe omgeving is het vaak erg moeilijk om echt helemaal te herstellen.

http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/