De kamervraag
Image default
Gezondheid

Donkere vlekjes op de huid lichter maken

Je huid lichter maken: Wat komt er bij kijken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je huid bleker zou willen maken. Het komt er in ieder geval op neer dat je er goed over hebt nagedacht voordat je deze stap gaat ondernemen. Maar voor het geval dat je dit nog niet hebt gedaan, is het misschien wel handig om de voor en nadelen van het huid bleken door te nemen.

Voordelen van de huid bleken

Als je je huid wilt bleken omdat je met een trend meegaat, dan zitten er niet zo heel erg veel voordelen aan, behalve dat je er zelf blij van wordt. Maar het kan ook zijn dat je last hebt van niet egale plekken op je gezicht, je handen of op je rug of misschien heel ergens anders. Als je de huid op die plekken lichter gaat maken kan dit veel voor je zelfvertrouwen doen. Als je een bepaalde crème gebruikt, zoals Skinlight, dan zijn er nog meer voordelen. Dit soort producten zorgen er door de natuurlijke samenstelling voor dat je huid ook nog eens sterker wordt. En dat zijn toch echt voordelen waar je echt iets aan hebt.

Nadelen van de huid bleken

Helaas zitten er ook nadelen aan het lichter maken van je huid. Dit is geheel afhankelijk van het product dat je gebruikt of het ligt aan de behandelmethode. Want laatje het door laser doen, dan is dit erg prijzig. Maar dat is niet het grootste minpunt. Want ook de eventuele lasten na het behandelen met laser kunnen als nadelig worden ervaren. Zo kan de huid (licht) gaan irriteren en kan het prikken. Ook is er kans op jeuk, omdat de huid zich aan het herstellen is en de kans op enige pijn is ook aanwezig. Bij andere producten die de huid lichter kunnen maken wordt vaak een chemische toepassing gebruikt, waardoor je – bij verkeerd gebruik – de huid kunt beschadigen.

http://huidbleken.com/ervaringen-huid-bleken