Verras iedereen op de barbecue eens met een BBQ pakket. Maar niet zomaar een. Angus vlees is van hoogwaardige kwaliteit en is heerlijk op de barbecue. Het is afkomstig van het runderras Aberdeen Angus. Dit zijn hoornloze runderen die voornamelijk gehouden worden voor hun vlees. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. Het staat ook erg bekend door de “marmering” van het vlees. Dit zijn dunne lijntjes vet die door het vlees heen lopen. Deze lijntjes houden de smaak vast. Angus vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke steak of malse spareribs.

Verschillende soorten spareribs

Vlees op de barbecue is erg lekker. Denk bijvoorbeeld aan spareribs. Spareribs zijn spareribs. Dat is wat veel mensen denken. Maar er zijn veel verschillende soorten spareribs. In Nederland wordt vaak het gedeelte van de lende, vlakbij de ruggengraat gegeten. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of steak kunt bereiken. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!

Bereid de lekkerste spareribs op de barbecue

Er zijn veel verschillende recepten voor vlees op de barbecue. Kies het recept dat jij het lekkerst vindt. Spareribs bereiden doe je natuurlijk op de barbecue. Maar hoe maak je nou echt lekkere spareribs? Het begint met goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.