De kamervraag
Image default
Energie

Zonnepanelen op een plat dak leveren dubbel rendement op, feit of fabel?

Een bewering die vaak wordt gedaan: Zonnepanelen op een platdak leveren dubbel rendement op. Maar, is dit een feit of een fabel? Wij helpen deze fabel graag de wereld uit, want zonnepanelen op een plat dak leveren geen dubbel rendement op. Echter kunnen zonnepanelen op een plat dak wel méér rendement opleveren dan panelen op een schuin dak. Hoe dit kan leggen we hieronder uit.

Optimaal rendement van zonnepanelen

Voor een zo optimaal mogelijk zonnepanelen rendement, is het van belang dat de panelen in een zo ideaal mogelijke oriëntatie staan opgesteld. Op deze manier vangen ze immers het meeste zonlicht. Een optimale opstelling van zonnepanelen is onder een hoek van 35 graden. Daarom is het ook niet mogelijk dat zonnepanelen op een plat dak dubbel rendement opleveren, een zonnepaneel op een plat dak kan in een hoek van 35 graden namelijk niet meer zonlicht opvangen dan bij een schuin dak.

Hoe verkrijgt u hoog rendement van zonnepanelen op een plat dak?

Zoals eerder benoemd is het een fabel dat zonnepanelen op een plat dak dubbel rendement opleveren. Er kan wel meer rendement behaald worden t.o.v. panelen op een schuin dak, dit komt door de volgende omstandigheden:

  • Op een plat dak is het eenvoudiger om zonnepanelen klem naast elkaar te zetten;
  • Op een plat dak is meer ruimte om te benutten, doordat er geen schaduwzijde aanwezig is zoals bij een schuin dak;
  • Het installeren van de zonnepanelen op een plat dak is eenvoudiger.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en opbrengsten van een zonnepanelen installatie op een plat dak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via +31 544 35 33 48 of mail ons.

http://www.tentensolar.nl