Voor sommige vertrekken kan het tactvol zijn de verlichting na een bepaalde tijd uit te doen gaan. Hiervoor heb je een trappenhuisautomaat benodigd. Verlangen je een lichtknop die je telkens opnieuw in kunt drukken zonder dat hij van toestand veranderd? Een impulsrelais is hiervoor het antwoord.

In klassieke huisvesten, zoals de voortdurend populairdere jaren ’30 huizen, kan het noodzakelijk zijn om additionele electrische voorzieningen aan te brengen. Maar ook bij veel modernere verblijven kan de aanbieding van elektriciteit niet op jou wensen aansluiten. Voor het aanpassen van de lichtsterkte en de stopcontacten is materiaal mogelijk dat geen speciale inbouw behoeft. Dat opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je plek vrij moet creëren op de wand, zuiver en uitsluitend omstreeks de knop te onderbrengen. Dat maakt het een simpele uitkomst voor het aanleggen van schakelaars op de gewenste locatie.

Tijden veranderen en dat geldt daarnaast voor de inrichting van het huis. Het gebruik van stroom is aangaande de verleden honderd jaar volkomen veranderd. Betreffende de vernieuwende functionaliteit zijn ook de behoeftes veranderd. Jij wilt jouw hardware graag mogen gebruiken op de plekken die jij handig vindt plus je houdt van elegant levenslicht in jouw woonhuis. 

Systeem schakelmateriaal is beschikbaar in diverse soorten schakelingen. Dientengevolge kun jij onder andere kiezen voor een 1-polige lichtknop, die adequaat is voor droge ruimten, ofwel een dubbelpolige schakelaar, geschikter voor minder droge locaties.

Inzetbaar voor verscheiden etages is de wisselschakelaar. Hiermee vermag de verlichting namelijk worden gebruikt vanaf tweetal plekken. Deze schakeling is alsmede beschikbaar met meer dan tweetal bedieningspunten en wordt vervolgens een kruisschakelaar genoemd. Wilt u twee lichten vanaf een plek gebruiken dan kan dat ook. Deze knop heet een serieschakelaar en bestaat uit twee halve schakelaars.

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal