De kamervraag
Image default
Energie

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een cv ketel

Wanneer we het hebben over cv ketels en combiketels dan zit hier een wezenlijk verschil tussen.  Een cv ketels zorgt voorziet alleen de centrale verwarming van warm water. Het kraanwater in de rest van de woning wordt niet verwarmt een gewone cv ketel. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een combiketel heeft een ingebouwde boiler waardoor de centrale verwarming en de rest van de woning wordt voorzien van warmwater. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Het prijskaartje dat aan een combiketel hangt is natuurlijk wel hoger.

De meest zuinige cv ketel voor uw woning

Wat combiketels en cv ketels met elkaar gemeen hebben is dat zij beide komen in een hoogrendement variant. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Net als het rendement ligt de prijs van een HR ketel wat hoger dan bij een gewone cv ketel of combiketel. Omdat de HR variant zo energiezuinig is wordt er echter aanzienlijk op de energiefactuur bespaard. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Vooral wanneer u jaarlijks veel gas verbruikt om de woning te verwarming aan te raden een te kijken naar een nieuwe HR ketel. U kunt zelf berekenen wat de terugverdientijd zal zijn. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Het onderhouden van een cv ketel

Cv ketels en combiketels vandaag de dag zijn enorm zuinig. Als uw cv ketel al 12 jaar oud is dan is het waarschijnlijk interessant om deze te laten vervangen door een energiezuinigere ketel. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijsverschillen voor de installatie van een (nieuwe) cv ketel zijn niet ongewoon. Vraag meerdere offertes aan bij lokale cv ketel monteurs om de beste deal te vinden. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. De monteur kan dan tweemaal per jaar onderhoud verrichten aan uw cv ketel. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Wees dus verstandig en sluit tijdig een onderhoudscontract af.

Neem voor de installatie van de cv ketel contact op met een ervaren specialist en probeer dit niet zelf te doen. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Deze kan dan om de zoveel tijd zorgen voor de reparatie en onderhoud van het verwarmingssysteem zorgen.

http://www.cvketelmonteur-wijzer.nl/