De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

3D printing voor iedereen

Zie jij jezelf al aan de slag gaan met 3D printing? Het is nu namelijk echt mogelijk om dit thuis te doen met een 3D printer. Wist je al dat het nu heel gewoon is om een 3D printer te kopen voor thuis? In de afgelopen jaren heeft 3D printing een vlucht genomen. Waar het een aantal jaar geleden zelfs nog voor de meeste bedrijven onmogelijk was om een 3D printer te kopen, laat staan om aan de slag te gaan met 3D printing, is het nu wel mogelijk. De prijzen zijn een stuk acceptabeler bijvoorbeeld. Het is natuurlijk nog steeds duurder dan de gewone printer die we allemaal gewend zijn, maar het is absoluut een mooie investering om nu al aan de slag te gaan met 3D printing. Ook voor midden en klein bedrijven is dit een leuke investering die je veel zal opleveren. Het werken met de 3D software wordt ook steeds eenvoudiger. Natuurlijk raden wij je aan dat wanneer je hier binnen een bedrijf mee aan de slag gaat om dit te laten doen door iemand die zich er in gespecialiseerd heeft of dit kan doen. Dan weet je zeker dat je je investering terug krijgt en dat je er ook echt goed gebruik van kunt maken. Dit is natuurlijk erg belangrijk, zeker voor een bedrijf. Je investeert in 3D printing dus dan wil je daar natuurlijk ook de resultaten van zien. Welke 3D printers kun je nu al krijgen op de particuliere markt?

  • DaVinci
  • Felix
  • Cubify Cube
  • Printrbot

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van merken die al heel betaalbare 3D printers op de markt hebben gebracht en waarmee je direct aan de slag kan met 3D printing. En ook voor bedrijven zijn er uiteenlopende mogelijkheden die je zeker wilt bekijken. Bij het bedrijf Llowlab kunnen zij je hier heel erg veel over vertellen. Ook wanneer je pas net begint te denken aan het inzetten van een dusdanige printer en je eigenlijk nog niet serieus bent over een aankoop is het verstandig om nu al de nodige informatie in te winnen. Tenslotte is de markt nu nog niet zo groot en dan blijf je makkelijker up to date. Wanneer je er dan echt klaar voor bent om te beginnen met 3D printing dan kun je daar heel makkelijk een keuze in maken en weet je precies waar je voor moet gaan.

3D printing naar het volgende niveau

Het klinkt allemaal vaak nog alsof dit dingen zijn die ver in de toekomst gaan plaats vinden, maar het is toch echt waar dat je vandaag nog naar de website van Llowlab kunt surfen om te kijken naar de verschillende 3D printers die ze je daar kunnen aanbieden. Kijk gewoon eens rond op de website en zie wat er allemaal mogelijk is op het gebied van 3D printing. Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor, omdat ze niet precies weten wat ze ervan kunnen verwachten. Maar het is zeker de moeite waard om er in ieder geval een keer naar te kijken en er de nodige informatie over in te winnen. Hoe zou je het vinden om eens een van de eersten in je omgeving te zijn die met iets totaal nieuws komt? Dat vinden de meeste mensen toch wel heel erg leuk en dat is het ook. Je laat zien dat je niet bang bent voor verandering en dat je graag vernieuwd. Dat het 3D printing alleen maar meer zijn intrede zal doen op zowel de particuliere als de bedrijfsmarkt moet je zeker aanzetten om aan 3D printing te beginnen. Ben jij bijvoorbeeld nu al werkzaam op het gebied van informatica? Dan is het een hele goede beslissing om nu al aan de slag te gaan met 3D printing. Je kunt dan rustig de software onder de knie krijgen en thuis de nodige prints maken. Tegen de tijd dat steeds meer bedrijven met 3D printing aan de slag gaan ben jij er al een expert in en willen ze je maar wat te graag aannemen. Soms is het als werkende ook nodig om zelf aan je ontwikkeling te werken. Laat dit niet altijd afhangen van de mogelijkheden die je huidige baas je biedt. Je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren en daar wil je natuurlijk wel op voorbereid zijn.

Meer doen met 3D printing

Je hebt vast wel eens gehoord dat je alles kunt maken met 3D printing. En tot een bepaald niveau is dat ook zeker waar. Wanneer je maar een printer hebt die groot genoeg is, kun je er uiteenlopende voorwerpen mee maken. Maar dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van de grootte van je printer. Daarnaast is het belangrijk met welke materialen de printer overweg kan. 3D printing klinkt makkelijk en veel mensen denken dat ze met alle soorten materialen in alle 3D printers aan de slag kunnen, maar dat is niet helemaal waar. Wanneer je het belangrijk vindt om met verschillende soorten materialen aan de slag te gaan dan raden wij je aan om hier ook een goede printer bij uit te zoeken. Bij Llowlab kunnen ze je hier alles over vertellen. Bedenk dus van tevoren goed wat voor soort 3D printing je wilt gaan doen en wat je doel is ermee. Aan de hand hiervan kan het bedrijf je een goed voorstel doen en kun je zo snel mogelijk aan de slag met 3D printing.

http://www.llowlab.nl/3d-printing/producten/