Een Listeria analyse wordt vaak uitgevoerd in de zuivel- en vleeswaren industrie. Door deze analyse uit te voeren, kan voorkomen worden dan besmette voedingswaren toch in de winkel terechtkomen. Listeria is een bacterie die, na het consumeren van besmette producten, kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten en kan in sommige gevallen zelfs de dood tot gevolg hebben. Het laten uitvoeren van een Listeria analyse is, net als een Salmonella analyse dan ook de manier om voedingsmiddelen veilig in de schappen te krijgen. Listeria komt veel voor in voorverpakte en kant-en-klare voedingsproducten en juist die producten zijn tegenwoordig erg in trek bij mensen die een druk schema hebben. Merieux NutriSciences kan de Listeria analyse uitvoeren en beoordeeld meteen de risico’s van uw producten. Voedselveiligheid wetgeving is een belangrijk punt voor ons allemaal, dus neem het zekere voor het onzekere en laat een analyse uitvoeren bij een van de 70 geaccrediteerde laboratoria van Merieux NutriSciences over de hele wereld. En laat meteen de authenticiteit van voedingsmiddelen testen zodat u weet waar u voor betaald.

Deskundig advies over voedselveiligheid en wetgeving

Het komt regelmatig in het nieuws. Er is niet goed om gegaan met bepaalde voedingswaren en daardoor komt de volksgezondheid in gevaar. We leven tegenwoordig in een globale samenleving en ook onze voedingsmiddelen komen van over de hele wereld naar Nederland. Voedselveiligheid wetgeving is dan ook lastig vaarwater. Er moet immers rekening gehouden worden met allerlei, soms sterk uiteenlopende, lokale, nationale, en internationale wetgeving op het gebied van een verplichte Listeria of Salmonella analyse. De etikettering en het testen van de authenticiteit van voedingsmiddelen is zo mogelijk nog lastiger aangezien dan taalbarrières ook een rol gaan spelen. Bij Merieux NutriSciences kunnen wij u adviseren op het gebied van voedseletiketerring door nieuwe voedingsmiddelen te voorzien van het juiste etiket dat voldoet aan de immer veranderende wetgevingen in verschillende landen en werelddelen. Voor de export van uw voedingsmiddelen is dit essentieel aangezien een letterlijke vertaling meestal niet voldoende is.

Voedselveiligheid en wetgeving: niet overal dezelfde standaard

Leest u de etiketten als u boodschappen doet? Waarschijnlijk niet, en dat is jammer. Een etiket maken en op voedingsmiddelen plakken is misschien eenvoudig, zou u kunnen denken. Niets is echter minder waar. We importeren en exporteren erop los, zeker wat onze voedingsmiddelen betreft. Wat we daarbij soms vergeten is dat niet ieder land of werelddeel er dezelfde standaarden op nahoudt als uzelf. Wordt er op geïmporteerd voedsel bijvoorbeeld een Listeria of Salmonella analyse uitgevoerd? Worden er testen op de authenticiteit uitgevoerd? Daarnaast is voedseletikettering een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf dat internationaal handelt in levensmiddelen. Merieux NutriSciences heeft laboratoria over de hele wereld en zij kunnen u uitstekend adviseren aan welke eisen de voedingsmiddelen die u wilt importeren of exporteren, volgens de voedselveiligheid wetgeving worden gesteld. Ook kan dit bedrijf meteen een beoordeling geven op de voedingsmiddelen zodat u weet dat u schone producten in- of verkoopt.