NOME advocaten is een advocatenkantoor in Nijmegen dat professionals in huis heeft die u op veel verschillende rechtsgebieden kunnen bijstaan. De medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Het advocatenkantoor in Nijmegen houdt zich ook bezig met één specifieke tak van het strafrecht. Strafrecht staat voor het geheel aan regels dat beschrijft welk gedrag strafbaar is en welke straffen daarop staan. Het gaat dus om het opleggen van sancties. Het advocatenkantoor in Nijmegen houdt zich bezig met het financieel strafrecht.

Wat houdt financieel strafrecht precies in?

Financieel strafrecht, ook wel economisch strafrecht genoemd, is de tak die zich bezighoudt met alle misdrijven of overtredingen die met financiële aangelegenheden te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld valsheid in geschrifte betreffen, maar ook witwaspraktijken, het lidmaatschap van een criminele organisatie of fraude. Fraude op financieel gebied kan zowel aandelenfraude, faillissementsfraude of jaarrekeningfraude betreffen.

Dagvaardingen

Het begaan van een financieel of economisch delict klinkt vaak zwaar, maar kan in veel gevallen ook een milde en zelfs onbedoelde overtreding betreffen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een incidentele overtreding van de winkeltijdenwet. Of aan een taxichauffeur die meer uren heeft gemaakt dan toegestaan is. Toch wordt u vaak gedagvaard door de economische politierechter. Dat betekent dus dat u een dagvaarding ontvangt. De economische politierechter houdt zich bezig met lichte vergrijpen. Zwaardere aantijgingen worden door een meervoudige economische kamer behandeld.

Verdenking van een financieel delict

NOME advocaten kan u als gerenommeerd advocatenkantoor in Nijmegen bijstaan in het geval dat u wordt verdacht van een financieel delict. Of dit nu om fraude, afpersing, oplichting, witwaspraktijken of andere zaken gaat. De advocaten van dit advocatenkantoor in Nijmegen weten u als de beste te adviseren en ondersteunen in dergelijke situaties, die u het liefst zo snel mogelijk opgelost ziet worden. NOME heeft een ruime ervaring in adviseren en processen en behandelt elke cliënt op de unieke wijze die hij verdient.