Niet alleen in uw dagelijks leven gaat u het liefst om met personen die u graag mag, ook in het bedrijfsleven is het fijn zaken te doen met personen met wie u goed kunt opschieten. Bij inkoopadvies draait het in veel gevallen om de relatie tussen inkoper en leverancier. In het inkoopadvies schuilt hierin echter ook een valkuil. Als inkoper is het namelijk belangrijk om een zekere mate van rationaliteit en objectiviteit in het oog te houden. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig dan ook voor een inkoopbureau dat onafhankelijk een oordeel kan vormen over de beste leveranciers. Een goede relatie tussen inkoper en leverancier is zeker belangrijk maar er zal altijd gedacht moeten worden vanuit de prioriteiten vanuit het bedrijf en niet vanuit persoonlijk oogpunt.

 

Inkoopadvies bij een professioneel bureau voor een financieel gezond bedrijf

Wanneer een inkoopadviesbureau u voorziet van inkoopadvies, kan dat bureau zich op diverse behoeften richten. Vaak richten ze zich dan wel op de verschillende stappen binnen het inkoopproces. Zo kan het inkoopadvies zich richten op het inventariseren van de behoeften door bijvoorbeeld marktonderzoek uit te voeren en deze gegevens gebruiken om een inkoopstrategie te formuleren. Het inkoopadvies kan echter ook betrekking hebben op de fasen die daarna komen zoals offerteaanvragen of het beoordelen van reeds bestaande offertes. Als u gebruik wilt maken van een professioneel bureau om u van inkoopadvies te voorzien, let dan vooral op de ervaring van de medewerkers. Een ervaren bureau kan u helpen om de inkoopkosten omlaag te brengen en om het meeste uit uw investeringen halen.

 

Inkoopadvies voor een efficiënt en kosteneffectief beleid van de overheid

De overheid heeft elk jaar een flink kostenplaatje. Het besparen in de kosten is voor de overheid dan ook in elke sector van belang. Daarom is inkoopadvies er tegenwoordig niet alleen voor het bedrijfsleven, ook de overheid koopt jaarlijks bij diverse bureaus inkoopadvies in om de overheidskosten zo laag mogelijk te houden. Door de veranderende marktomgeving is er bij de overheid de behoefte ontstaan om het inkoopbeleid te professionaliseren en daarom kiezen zij ieder jaar 10 bureaus uit om een inkoopadvies te formuleren waarbij overheidsuitgaven efficiënter kunnen worden ingericht. Deze adviesbureaus hebben zich middels een Europese aanbesteding in kunnen schrijven en hier zijn de 10 beste uitgekozen. Deze adviesbureaus mogen zich nu twee jaar lang ‘preferred supplier’ van de overheid noemen. Inkoopadvies omvat dus meer dan het formuleren van een strategie aan de hand van een marktonderzoek en kan in iedere sector bijdragen aan een meer gestroomlijnde economie.

https://www.insinc.nl/